همستر در اروپا، آسیا و آفریقا وجود دارد ولی اولین بار این حیوان در قرون وسطی در جنوب اروپا دیده شد.
اسم همستر برگرفته از کلمه ی آلمانی همسترن Hemstern به معنای انباردهنده می باشد دلیل این نامگذاری این است که وقتی همستر وحشی باشد به اندوختن مواد غذایی می پردازد.
او لپهای بزرگ کیسه مانند خود را پر از غذا می کند و سپس آنها را در یک سوراخی زیر زمین انباشته می سازد. لپهای این حیوان که به کیسه شباهت دارد،می تواند در خود به اندازه ی نیمی از وزن بدن جانور غذا نگهداری کند.
به منظور خالی کردن لپها،همستر با پاهای جلوی خود به آنها فشار می آورد و مواد را بهخارج از دهان فوت می کند.این جانور دارای بدنی گوشتالو و دست و پاهایی کوتاه است.پشم صاف وکلفت او،در قسمت پشت به رنگهای قرمز و طلایی و در قسمت شکم به رنگ خاکستری مایل به سفید است.
همستر زیرخانواده جوندگان است که خود ۱۸ زیرگونه دارد و جزء پستانداران خونگرم به شمار می رود که در شب ها فعال است و در طول روز به استراحت می پردازد. تنها برخی از آنها به عنوان حیوانات خانگی نگهداری می شوند..
همستر یکی از پر زاد و ولدترین پستانداران است.همستر ماده هر ساله چهار یا پنج بار بچه می زاید وگاه تعداد بچه ها در هر بار زایمان به 12 می رسد.مادر در حدود چهار هفته از نوزادان نگهداری می کند.
موضوع جالب در مورد نگهداری همستر ها این است که باید شرایط مناسب برای ورزش کردن آنها را فراهم ساخت؛در غیر این صورت،همستر دچار رعشه یا فلج می شود.بنابر این، قفس همستر باید مجهز به چرخ باشد.اگر قفس فاقد چرخ باشد،باید به همستر این فرصت داده شود که گهگاه برای بازی و ورزش به خارج از قفس برود. !!!
جهت اطلاعات بیشتر به ادامه مطالب بروید.
همستر از خانواده جوندگان است،همستر همه چیزخوار(omnivorous) است و به این جانور می توان میوه، سبزیجات و دانه ها را هم(بغیر از غذاهای اصلی) بعنوان غذا داد.
این حیوان از سن 10-7 روزگی شروع به خوردن مواد جامد می کنند، همستر بالغ 5 تا 10 گرم غذا در روز احتیاج دارد، همچنین در روز 10 میلی لیتر بر اساس 100 گرم وزن بدن آب می خورد. وزن همستر بالغ نر حدود 130-30 گرم و طول عمر 2-1/5 سال و سن بلوغ 6-8 هفنگی است.
سه نژاد عمده همستر وجود دارد:1- Syrian 2-Chinese 3- Russian
همستر در گونه های خود جیب های گونه ای(cheek pouch) دارد این جیبها در دو طرف گونه واقع شدهاند و کار حمل مواد غذایی و مخفی کردن نوزادان تازه متولد شده در هنگام خطر را بر عهده دارند.
دندانهای پیشین همستر مدام در حال رشد است و برای کوتاه کردن آن احتیاج به مواد غذایی خاص و وسایلی در محل نگهداری خود دارند.
در ایران واکسن خاصی برای همستر وجود ندارد هر چند برخی از همکاران عقیده دارند که از واکسن هاری می توان استفاده کرد، ولی این واکسن برای سگ و گربه تهیه شده است و می تواند برای
همستر ها موجب مشکلاتی از قبیل مرگ شود. این حیوان هر شش ماه یکبار باید توسط دامپزشک معاینه شود و داروی انگلی لازم برای آن تجویز شود.